La mort d’una persona estimada és una experiència increïblement dolorosa i estressant per a tothom, i quan es tracta de nens i nenes que estan passant per aquest procés, és encara més complex. 

És per això que aquesta publicació se centra en la importància de reconèixer els senyals que poden indicar que necessites ajuda professional per a gestionar el teu dol i el dels petitons de casa, ja que, davant d’aquesta situació tan aclaparadora, és totalment normal sentir-se perduda o desconcertada.  

Ara bé, no cal arribar al punt de sentir-se completament desbordada per demanar ajuda. Hi ha diversos indicadors que poden assenyalar que és el moment de cercar recolzament professional per ajudar-te, a tu i als teus infants, a enfrontar aquesta pèrdua de la millor manera possible.

Continua llegint per esbrinar quins són:

  • Desbordament emocional: sentir-te totalment desbordada per la situació i no aconseguir gestionar les teves pròpies emocions pot acabar afectant els petits de casa. És important recordar que els nens i les nenes necessiten que els seus adults de referència els transmetem ordre i seguretat, a banda de ser el seu model a l’hora d’aprendre a elaborar el seu propi procés de dol.
  • Incapacitat per atendre les necessitats emocionals dels infants: la canalla necessita suport i comprensió durant el procés de dol. Sentir-te incapaç d’oferir aquest recolzament o d’atendre les seves necessitats és un senyal clar que necessites acompanyament professional.
  • Dificultats per abordar el tema de la pèrdua amb ells: parlar sobre la mort amb els infants pot fer com complicat. Si no saps com tractar aquest tema de manera adequada i adaptada a la seva edat i nivell de comprensió, pot ser beneficiós buscar orientació d’un especialista en dol infantil.
  • Canvis constants d’estat d’ànim: el dol pot comportar una gran varietat d’emocions, però si experimentes canvis constants i extrems en el teu estat d’ànim que poden afectar el teu comportament amb els petitons de casa, és possible que necessitis ajuda per canalitzar i estabilitzar les teves emocions.
  • Manca de progrés en el procés de dol dels infants: no hi ha dos dols iguals i cada criatura l’elabora a la seva manera i al seu ritme. No obstant això, si sents que els teus fills o filles no estan fent cap progressió en la seva adaptació a la pèrdua, et recomano que consultis un especialista en dol infantil que pugui avaluar i orientar el seu procés de dol.

Reconèixer quan necessites ajuda és un pas essencial per a poder proporcionar el millor acompanyament possible als teus fills i filles en aquesta situació tan difícil. 

Recorda que el camí del dol pot ser llarg i dur, i no cal que el transitis sola. Si vols, des de Papallones de Vietnam puc acompanyar-te a fer les primeres passes cap al teu benestar emocional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *